In 1 dag? Hoe is het mogelijk…

Door samen aan de slag te gaan is het mogelijk om de website binnen een dag te hebben staan. Dat komt doordat er direct gekeken wordt hoe je het wilt hebben, je kunt meteen vergelijken hoe kleuren bij elkaar passen, of hoe het er bijvoorbeeld uit ziet als een foto op een bepaalde plek staat. 

Ik zorg uiteraard van te voren dat de domeinnaam klaarstaat en het thema erop staat, zodat er niet eerst nog technische zaken moeten gebeuren, maar we direct aan de slag kunnen met de inhoud. 

Hoe ziet de dag er uit

Een dag zal zijn van 10.30 uur tot uiterlijk 17.30 uur.

Doelgroep en concurrenten analyseren
We beginnen met een analyse van de doelgroep om helder te krijgen wat zij zouden willen weten en zien op een website/webshop. Ook kijken we naar de concurrenten, zodat we zien hoe zij het hebben aangepakt.

Menu maken
We maken samen de pagina’s en menuknoppen aan die gevuld moeten gaan worden. Door hier eerst over na te denken is het vervolgens duidelijk wat op welke plek moet komen.

Kleuren bepalen
We gaan met de bovenste balk aan de slag en komen zo op de juiste kleuren. Soms wist je de kleuren al van te voren, soms niet. Door het te zien en direct aan te kunnen passen kunnen we samen tot de beste kleur samenstelling komen die bij de doelgroep past. 

Pagina’s vullen
We vullen de pagina’s met header, teksten, foto’s en eventueel video’s. Ook hier geldt dat doordat je meteen ziet hoe het eruit ziet, er direct aanpassingen gedaan kunnen worden.

Teksten
Omdat we samen de pagina’s vullen heb ik ook de mogelijkheid om kritisch mee te kijken naar de teksten en informatie die je op de website wilt, dit is een groot voordeel van samen aan de website werken.

SEO
Ik laat je zien hoe je kunt zien in hoeverre je teksten SEO zijn, als we tijd over hebben kunnen we hier samen aan werken. Anders is dit iets wat je thuis nog kunt doen, mocht je dat willen.