5 tips voor een succesvolle webshop

Er komen steeds meer webshops, maar hoe maak je deze succesvol?

Gebruik duidelijke foto’s
Je foto’s zijn het visitekaartje van de webshop. Zorg er dus voor dat de foto’s scherp zijn en dat het product duidelijk te zien is. Een eerste indruk voor nieuwe klanten is belangrijk en zal mede bepalen of een klant verder klikt in de webshop.

Zorg voor een gebruiksvriendelijke webshop
Een gebruikersvriendelijke shop helpt om meer te verkopen. Een zoekveld en de gebruiksvriendelijkheid op mobiel zijn voorbeelden om een webshop gebruiksvriendelijker te maken. LokaalBezorgen heeft deze opties ook en daarnaast zijn we klantvriendelijk doordat het mogelijk is om ons te bellen en doordat het product meestal nog dezelfde dag geleverd wordt. Hierdoor onderscheiden we ons ten opzichte van andere webshops.

Geef zoveel mogelijk productinformatie
Voor een klant is het belangrijk dat hij zoveel mogelijk productinformatie kan vinden. Op deze manier krijgt een klant beter inzicht in het product, is de kans groter dat hij besteld én is de kans ook groter dat hij niet retourneert. Op LokaalBezorgen zie je meer informatie als je op de afbeelding van een product klikt.

Verzamel klantreviews
Wie leest ze niet, klantreviews. Soms staan er ook wat negatieve reacties tussen, maar ook dat geeft inzicht. Het kan zijn dat een kenmerk van het product voor de ene klant belangrijk is waardoor hij erover klaagt, maar dat het voor een ander helemaal geen issue is. Ook bij LokaalBezorgen kun je reviews lezen en plaatsen. Dit doe je door op de afbeelding van het product te klikken en vervolgens door naar het tabblad reviews te gaan.

Creëer een terugkomreden
Als een klant tevreden is over de levering en over de producten dan wil je hem graag weer in je webshop zien. Dit kun je bijvoorbeeld doen door middel van een spaarprogramma. Binnenkort zal op LokaalBezorgen een spaarprogramma starten. Wil jij als klant op de hoogte blijven wanneer we deze starten? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of volg onze social media kanalen.